PREDSTAVLJEN BOGAT PROGRAM OBELEŽAVANJA DANA GRADA KRUŠEVCA

U susret Danu grada – Vidovdanu, u Kruševcu će se realizovati brojni programi u organizaciji javnih ustanova, a pod pokroviteljstvom Grada Kruševca. Grad Kruševac i ove godine organizuje mnogobrojne manifestacije u okviru obeležavanja Vidovdana, Dana Grada.

U program obeležavanja ovog značajnog datuma uključile su se sve javne ustanove u gradu. Vidovdanske svečanosti kao i svake godine, tradicionalno će otvoriti predškolci Predškolske ustanove „Nata Veljković“ završnom priredbom „Od bajke do čitanke“, ove godine pod nazivom „Srećno dete sreću stvara“. Priredba je planirana za nedelju 9. jun na Slobodištu. U organizaciji Narodnog muzeja u ponedeljak 10. juna u 12 časova biće obeleženo 25. godina od završetka Bitke na Košarama, u kino sali kasarne „Car Lazar“ u Kruševcu. Premijera predstave kruševačkog pozorišta „Plen“ biće izvedena 16. juna. Od 21. do 23. juna Turistička organizacija grada Kruševca organizuje „Viteški megdan u Lazarevom gradu“.

Istorijski arhiv organizuje okrugli sto na temu „220 godina od početka Prvog srpskog ustanka i 635 godina Kosovskog boja“, 25. juna će koncert održati KUD „14 oktobar“, dan kasnije Narodna biblioteka organizuje „Vidovdanski festival knjige“, a u večernjim satima KCK tradicionalno realizuije Poetsko muzički triptih „Raspeto Kosovo“.

Udruženje rok muzičara grada Kruševca organizuje „Kruševački rok maraton“ dok je Sportski savez grada Kruševca pripremio brojne sportske aktivnosti kao što su Vidovdanski šahovski turnir, memorijal velikana kruševačkog boksa, plivački maraton, stonoteniski turnir, međunarodni odbojkaški turnir i turnir odbojke na pesku.