POTPISANI UGOVORI O DONACIJI PLASTENIKA

U okviru projekta „Direktna socio-ekonomska pomoć ugroženim porodicama u lokalnim zajednicama u Srbiji”, koji ASB sprovodi u saradnji sa Gradom Kruševcem, danas su potpisani ugovori sa 28 porodica kojima će biti donirani plastenici i poljoprivredna mehanizacija. Pre potpisivanja ugovora, za korisnike projekta organizovana je obuka pod nazivom “Osnove plasteničke proizvodnje”, u okviru koje su učesnici treninga imali prilike da se bliže upoznaju sa plasteničkom proizvodnjom, potencijalnim rizicima i problemima sa kojima se proizvođači mogu susresti, koracima ka uspešnoj i profitabilnoj proizvodnji dobara…

 

Na događaju su govorli predstavnici organizacije Arbeiter–Samariter–Bund (ASB) i Grada Kruševca koji su informisali prisutne o samom projektu i vrstama pomoći koja će korisnicima biti dodeljena u narednom periodu. ASB će u okviru projekta podeliti ukupno 48 ekonomskih grantova u vidu plastenika, sistema kap po kap i prateće opreme socijalno ugroženom stanovništvu u opštinama Kruševac i Ub. Ukupno 28 korisnika sa teritorije Grada Kruševca i 20 korisnika sa teritorije opštine Ub, će potpisati ugovore o donaciji plasteničkih jedinica od ASB-a, koji će biti realizovani u septembru tekuće godine.

 

Projekat finansira Nemačko Ministarstvo spoljnih poslova zajedno sa ASB-om i opštinama Ub I Kruševac. Cilj projekta jeste da doprinese socio-ekonomskoj inkluziji veoma ugroženih porodica u Srbiji i da stvori bolje uslove za njihov život i zaposlenje. Podsetićemo, u aprilu mesecu ove godine, potpisani su sporazumi o saradnji između ASB-a i partnerskih opština, kojima će korisnici projekta pored plastenika i prateće opreme u narednom periodu dobiti i besplatnu obuku za proizvodnju određenih kulturnih dobara. ASB i Nemačko Ministarstvo spoljnih poslova godinama sarađuju na projektima u opštinama Ub i Kruševac, gde pomožu socijalno ugroženim porodicama i marginalnim grupama, a samo za ovaj projekat izdvojeno  je oko 95,000 eura.