OTVORENA SPOMEN SOBA DANILA BATE STOJKOVIĆA

Povodom obeležavanja 20 godina od smrti glumca Danila Bate Stojkovića otvorena je Batina spomen soba na Letnjoj pozornici koja od 2010. godine, u slavu i čast našeg legendarnog glumca, nosi njegovo ime.

U sobi se nalaze Batine lične stvari, knjige koje je voleo da čita, priznanja dobijena u toku bogate glumačke karijere, fotelja u kojoj je voleo da odmara i čita do kasno u noć. Na svečanosti organizovanoj ispred Letnje pozornice, prisutne je pozdravio zamenik predsednika opštine, Ivan Džatić, dok su uspomene na Batu evocirali njegovi bliski prijatelji, glumac Milan Caci Mihailović i glumica Branka Petrić, Batina drugarica sa fakulteta. Radmila Pavlović, jedna od naslednica, je sa Tamarom Lovrić za spomen sobu i legat poklonila nasleđene stvari od poznatog glumca. U ime Turističke organizacije, poštovaoce lika i dela velikana srpskog i jugoslovenskog glumišta pozdravio je Ivan Trifunović, a u ime Udruženja građana „Danilo Bata Stojković“ sećanje na njega, preneo je prisutnima i Nikola Džamić.

Za sve one koji nisu imali tu privilegiju priliku da lično upoznaju Batu, ova memorijalna soba omogućiće da osete duh jednog boemskog i glumačkog velikana i spoznaju njegovu veličinu.