DODELJENE SPORTSKE STIPENDIJE

U Gradskoj upravi dodeljene su sportske stipendije mladim sportistima koji su ostvarili zapažene rezultate u svojim disciplinama. Ukupno je dodeljeno 38 stipendija a Grad je za ove nameni opredelio 3,25 miliona dinara.

Na osnovu Pravilnika Sportskog saveza grada Kruševca dodeljene su sportske stipendije mladim sportistima koji su ostvarili zapažene rezultate u svojim disciplinama. Grad Kruševac je preko godišnjeg programa Sportskog saveza grada Kruševca za dodelu sportskih stipendija opredelio iznos od 3,25 miliona dinara koji će biti raspodeljen na 38 stipendista. Odlučeno je da se sportske stipendije dodele u tri kategorije: Za ostvarene sportske rezultate internacionalnog ranga – 6 stipendija u godišnjem iznosu od 125 000 dinara; za nacionalni rang – 23 stipendije u godišnjem iznosu od 82 500 dinara I za regionalni rang – 9 stipendija u godišnjem iznosu od 65 000 dinara.

Kriterijumi za ostvarivanje stipendija su: ostvaren takmičarski rezultat na zvaničnim međunarodnim takmičenjima, ostvaren takmičarski rezultat na zvaničnim nacionalnim granskim prvenstvima Republike Srbije, nastup za reprezentaciju Srbije, ostvaren takmičarski rezultat u pojedinačnom sportu na regionalnom prvenstvu i nastup za regionalnu selekciju u svojoj kategoriji.

Iznos godišnje stipendije internacionalnog ranga po sportisti je 125 000, godišnje stipendije nacionalnog ranga 82 500 i regionalnog ranga 65 000. Stipendije se dele na 10 mesečnih rata.