MINISTAR ĐORĐE MILIĆEVIĆ POSETIO KRUŠEVAC

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen sa koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom, Đorđe Milićević posetio je danas Kruševac i sa gradonačelnikom Ivanom Manojlovića razgovarao o projektnoj organizaciji tematskih letnjih kampova za decu iz dijaspore.

Ministar Đorđe Milićević prilikom posete Kruševcu, podsetio je da se protekle godine iz dijaspore u Srbiju vratilo 21.000 naših sunarodnika što je dovoljan pokazatelj da je Srbija danas jaka i stabilna. Istakao je da je želja držvnog rukovodstva da se što više naših ljudi trajno vrati u maticu. Upravo u tom cilju osmišljen je i projekat letnjih kampova po unutrašnjosti Srbije. „Cilj nam je da mladi koji žive van Srbije ne upoznaju samo Beograd, već i unutrašnjost i kad upoznaju njene prirodne lepote i kulturno-istorijsku baštinu verujemo da ćemo ih podstaći da razmišljaju o Srbiji i da požele da jednog dana žive u svojoj otadžbini“ kazao je Milićević.

Jedan od tih kampova organizovan je i u Kruševcu. U kabinetu gradonačelnika Kruševca razgovarano je o realizovanim projektima ali i o planiranim za naredni period. Letnji kampovi osmišljeni prošle godine, kada je održano 22 kampa u kojima je boravilo 5.000 mladih. Ove godine je plan da se realizuje dvostruko više kampova i ugosti mnogo više mališana iz dijaspore koji kroz različite aktivnosti upoznaju kulturu, istoriju i običaje svoje zemlje.