METEOS: U SREDU MALO TOPLIJE, POPODNE PLJUSKOVI

U sredu toplije sa sunčanim periodima uz razvoj oblačnosti tokom dana. Popodne se očekuje pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, najpre u jugozapadnim, a zatim i zapadnim, centralnim i južnim predelima. Na severu Srbije veći deo dana suvo, a uveče i u noći ka četvrtku su mogući pljuskovi i na severu. Vetar slab istočni i severoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od 10°C do 14°C, a maksimalna od 23°C do 26°C. Uveče sa kišom. Temperatura u 22 sata od 16°C do 19°C.

U sredu u Kruševcu malo toplije sa sunčanim periodima uz dnevni razvoj oblačnosti sa lokalnim pljuskovima popodne. Vetar slab severoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 14°C, maksimalna do 26°C. Uveče je moguća kiša. 

U četvrtak pretežno oblačno sa čestom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom uz lokalno obilnije padavine. Očekuje se količina od 10 do 40 lit/m2 za 24 sata. Biće znatno svežije od proseka za ovo doba godine. Vetar slab severni i severoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od 14°C do 16°C, a maksimalna od 19°C do 23°C. Uveče oblačno i vrlo sveže sa kišom. Temperatura u 22 sata od 14°C do 17°C.

U petak i subotu i dalje česta pojava kiše i kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom uz lokalno obilnije padavine. Temperatura znatno ispod proseka za ovo doba godine. Od nedelje sve više sunčanih sati i toplije uz sve manju šansu za kišu.