METEOS: U NEDELJU SUNČANO I TOPLO, SLEDI PROMENA VREMENA

U nedelju sunčano i vrlo toplo, ali za stepen-dva manja vrućina nego u subotu. Krajem dana se očekuje naoblačenje na zapadu i severu Srbije koje će uveče usloviti lokalne pljuskove i koje će se premeštati u toku noći ka ponedeljku na istok i ostale krajeve. Vetar slab severozapadni ili promenljiv. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od 13°C do 21°C, a maksimalna od 32°C do 35°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 20°C do 25°C.

U nedelju u Kruševcu sunčano i vrlo toplo. Vetar slab severozapadni ili promenljiv. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura 17°C, a maksimalna do 34°C. 

U ponedeljak u Kruševcu malo niža temperatura u odnosu na vikend uz razvoj promenljive oblačnosti sa dužim sunčanim intervalima tokom dana. Vetar slab severozapadni ili promenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura 17°C, a maksimalna do 28°C.

U utorak razvoj umerene oblačnosti tokom dana u centralnim i južnim predelima sa mogućom kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Na severu Srbije pretežno sunčano i suvo vreme. Vetar slab severozapadni ili promenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 13°C do 18°C, a maksimalna od 27°C do 32°C. Uveče moguća kiša na jugu, jugoistoku i delom u centralnim predelima Srbije. Temperatura u 22h od 18°C do 22°C.

U sredu i u drugoj polovini sedmice promenljivo oblačno uz kišu i pluskove sa grmljavinom u centralnim i južnim krajevima Srbije. Na severu slabije izražena prolazna oblačnost sa dužim sunčanim periodima i pretežno suvo. U petak malo niže temperature u većini predela sa češćom pojavom kiše tokom dana. Maksimalne temperature u ovom periodu oko ili malo ispod 30°C.