METEOS: TOPLIJE U SUBOTU UZ DNEVNI RAZVOJ OBLAKA

U subotu toplije nego u petak i suvo u prvom delu dana sa sunčanim periodima. Popodne dolazi do razvoja oblaka koji se premeštaju iz pravca jugozapada i mogu usloviti pojavu kratkotrajne kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Veća šansa za kišu je na jugozapadu i zapadu Srbije i u centralnim predelima. Jugoistočni vetar će malo oslabiti u košavskom području, a u ostalim krajevima vetar slab južni ili istočni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 5°C do 11°C, a maksimalna od 19°C u Subotici i Negotinu do 23°C u centralnim i južnim predelima. Uveče je moguća kiša, pre svega na zapadu Srbije i u centralnim predelima. Temperatura u 22 sata od 12°C do 15°C.

U subotu u Kruševcu toplije sa sunčanim periodima uz dnevni razvoj oblaka. Popodne i krajem dana nije isključeno da bude kratkotrajne kiše. Vetar slab do umeren južni ili istočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 8°C, maksimalna do 23°C. Uveče suvo. 

U nedelju ujutru oblačno sa kišom koja se premešta od juga ka severu. Tokom dana promenljivo oblačno vreme sunčanim intervalima, ali i mogućom kratkotrajnom kišom i ponekim lokalnim pljuskom. U košavskom području biće vetrovito uz umeren do pojačan jugoistočni vetar. U ostalim krajevima vetar slab južni ili istočni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 8°C do 13°C, a maksimalna od 17°C na severu do 23°C na jugu. Uveče ponegde kratkotrajna kiša. Temperatura u 22 sata od 12°C do 16°C.

Prva tri dana iduće sedmice se nastavlja promenljivo vreme sa smenom suvih i kišnih intervala. Biće toplije uz dnevnu temperaturu malo iznad 20°C, a ponegde na jugu Srbije do 25°C.