METEOS: PRETEŽNO SUNČANO I VEOMA TOPLO U NEDELJU

U nedelju pretežno sunčano i vrlo toplo. U popodnevnim satima razvoj oblaka na jugozapadu i jugu Srbije može usloviti kratkotrajne lokalne pljuskove sa grmljavinom na tom području. Vetar slab jugoistočni i istočni, u pomoravlju i podunavlju umeren. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 15°C do 21°C, a maksimalna od 32°C do 36°C.

U nedelju u Kruševcu pretežno sunčano i vrlo toplo. Vetar slab severoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 16°C, a maksimalna do 35°C.

U ponedeljak sunčano i vrućina u svim krajevima. U popodnevnim satima slab dnevni razvoj oblaka, pretežno na jugozapadu i jugu Srbije. Vetar slab jugoistočni i istočni, u pomoravlju i podunavlju umeren. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 15°C do 22°C, a maksimalna od 34°C do 37°C.

U utorak i sredu „pojačava“ vrućina. U sredu popodne razvoj oblaka i mogući kratkotrajni lokalni pljuskovi na zapadu Srbije. U drugoj polovini iduće sedmice temperatura postepeno počinje da opada uz prijatnije vreme sa većom šansom za mestimičnu kišu i lokalne pljuskove.