METEOS: OD -3 DO +7°C U SUBOTU, POPODNE KIŠA

U subotu ujutru slab mraz i suvo pre podne. Tokom dana postepeno naoblačenje se širi iz pravca jugozapada i juga i donosi kišu, susnežicu i sneg, najpre južnim, a zatim i zapadni i centralnim krajevima popodne. Na severu Srbije ostaje suvo do večernjih sati. Duvaće slab istočni i severoistočni vetar. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od -6°Cu Vršcu do0°C u Beogradu, a maksimalna od 5°C do 9°C.

U subotu ujutru u Kruševcu slab mraz. Tokom danas postepeno naoblačenje koje će popodne usloviti kišu. Vetar slab istočni i severoistočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura -3°C, a maksimalna do 7°C.

Do sredine iduće sedmice bićemo pod uticajem hladnog vazduha sa severa Evrope uz temperature znatno ispod proseka za drugu polovinu marta. U nedelju i početkom iduće sedmice hladno i pretežno oblačno sa kišom, susnežicom i snegom uz dalje povećanje visine snega na planinama. Snežni pokrivač se može formirati i u nižim predelima zapadne, centralne i južne Srbije. Po Vojvodini će biti malo ili nimalo padavina. U utorak padavine prestaju na severu, ali se zadržavaju na jugu Srbije i u sredu.

UPOZORENJE: U regionu jugoistoka Srbije, u predelu Crne Trave i Stare planine, do srede će pasti još najmanje 50 cm snega, a ponegde i novih metar snega, što će dodatno zavejati puteve u tom regionu uz vrlo jak vetar i mećavu od ponedeljka do srede. Od četvrtka i u tim krajevima sledi smirivanje vremena i postepeni porast temperature u drugoj polovini iduće sedmice.