METEOS: OČEKUJU NAS VELIKE VRUĆINE ZA VIKEND

U subotu nakon prijatno svežeg jutra, tokom dana preovlađivaće sunčano vreme uz vrućinu. Bićenekoliko stepeni toplije tokom dana nego u petak. Vetarslab promenljivog pravca. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 12°C u Požegi do 21°C u Beogradu, a maksimalna od 34°C do 37°C.

U subotu u Kruševcu sunčano i vrućina tokom dana. Vetar slab promenljiv ili severoistočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 15°C, a maksimalna do 36°C.

U nedelju sunčano vreme i još veća vrućina u odnosu na subotu. Vetar slab istočni i jugoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 14°C do 23°C, a maksimalna od 35°C do 39°C.

Početkom iduće sedmice sunčano vreme uz veliku vrućinu. Maksimalne temperature iznad 35°C u svim krajevima, a ponegde blizu 40°C. Upozorenje: Povećana je opasnost od požara!!

U utorak popodne su mogući ređi lokalni pljuskovi na zapadu i severu Srbije, a na severu Vojvodine će malo osvežiti.

Od srede se očekuje postepen pad temperature i prijatnije vreme uz moguće kratkotrajne lokalne pljuskove. Na severu Srbije će dnevna temperatura opasti na ispod 30°C od srede-četvrtka, dok će se na jugu Srbije zadžati iznad 30°C još dan-dva posle toga.

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.