POČELA REKONSTRUKCIJA ZGRADE DOMA SINDIKATA

Ministarstvo rudarstva i energetike odobrilo je finansiranje projekata u 21 lokalnoj samoupravi, na osnovu Javnog poziva za dodelu sredstava za unapređenje energetske efikasnosti u objektima od javnog značaja u gradovima i opštinama. Kruševac je jedna od tih lokalnih samouprava.

Zahvaljujući Gradskoj upravi i Ministarstvu rudarstva i energetike zgrada Doma sindikata biće potpuno rekonstruisana. Dom sindikata sagrađen je šezdesetih godina prošlog veka i od tada, osim zamene dva lifta, nije urađeno više ništa. Rekonstrukcija podrazumeva zamenu stolarije, obnovu fasade I ostale poslove. Izvodjač radova je „Kruševac staklo“ a radovi se finansiraju iz republičkog i gradskog budžeta, rekao je direktor preduzeća „Poslovni Centar“.

Miloš Milošević – direktor JP „Poslovni Centar“ Kruševac

Unapređenje energetske efikasnosti u javnim objektima, školama, vrtićima, domovima zdravlja i drugim objektima na lokalu je strateški cilj države kako bi se ostvarila ušteda  energije, smanjili troškovi grejanja zimi i hlađenja leti, ali i umanjili negativni uticaji na životnu sredinu. Završetkom sanacije smanjiće se potrošnja energije od 30 do 50 odsto u zavisnosti od primenjenih mera.