METEOS: NASTAVLJA SE PROMENLJIVO VREME

U subotu pre podne sunčani intervali, a od sredine dana razvoj oblaka koji dolaze sa jugozapada sa povremenom kišom i mogućim lokalnim pljuskovima popodne. Više kiše biće na jugu Srbije, a znatno manje na severu, gde može ostati ponegde suvo, s obzirom da će kiša biti lokalnog karaktera. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura od 6°C u Dimitrovgradu i Požegi do 13°C u Beogradu i Vršcu, a maksimalna od 21°C u Subotici i Novom Pazaru do 25°C u Nišu i Leskovcu.

U subotu u Kruševcu umereno toplo sa sunčanim periodima uz dnevni razvoj oblaka i moguću pojavu kratkotrajne kiše ili lokalnih pljuskova od sredine dana. Vetar slab južni ili promenljivog pravca. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 7°C, maksimalna do 24°C.

Narednih dana bez bitnije promene vremena. U nedelju i ponedeljak promenljivo vreme sa smenom sunčanih i oblačnih perioda i sa mogućom pojavom kratkotrajne kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom. U ponedeljak malo toplije, a u utorak svugde utorak hladnije sa nešto obilnijiom kišom koja se premešta od severozapada ka jugu Srbije. U sredu i četvrtak sunčani periodi i malo toplije, ali ni tada nije isključena pojava kratkotrajne kiše.