METEOS: I ZA VIKEND TEMPERATURE PREKO 35°C

U noći između petka i subote osveženje sa mogućim lokalnim pljuskovima mestimično. Kiša nažalost neće pasti u svim krajevima, već samo lokalno. U subotu manja vrućina, posebno na severu Srbije, ali maksimalne dnevne temperature i dalje malo iznad 30°C. Tokom dana sunčani periodi uz umerenu oblačnost. U popodnevnim satima jači razvoj oblaka na jugozapadu i jugu Srbije će usloviti pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom. U ostalim predelima suvo ili sa manjom šansom za ređi lokalni pljusak. Vetar ujutru slab severozapadni, a popodne promenljiv. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 16°C do 22°C, a maksimalna od 30°C na severu do 35°C na jugu Srbije.

U subotu u Kruševcu vrućina uz duže sunčane periode i dnevni razvoj oblaka. Vetar slab zapadnih pravaca ili promenljiv. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 19°C, a maksimalna do 35°C.

U nedelju sunčano i vrlo toplo. U popodnevnim satima je moguća pojava kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom na jugozapadu i jugu Srbije. Vetar slab jugoistočni i istočni, u pomoravlju i podunavlju umeren. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 16°C do 21°C, a maksimalna od 32°C do 36°C. 

Prva dva dana iduće sedmice ponovo „pojačava“ vrućina.U sredu takođe vrlo toplo, ali su popodne mogući kratkotrajni lokalni pljuskovi. U drugoj polovini iduće sedmice postepeno svežije i prijatnije vreme sa većom šansom za mestimičnu kišu i lokalne pljuskove.