MEĐUGRADSKI SAOBRAĆAJ SE UKIDA U PETAK U 12 SATI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u dogovoru sa predsednicom Vlade Anom Brnabić doneo nove mere kako bi se sprečila epidemija virusa korona u Srbiji. „U ovom trenutku imamo 103 sa potvrđenom zarazom korona virusa. 55 lica je u bolnici, 6 lica je u tepkom stanju. Očekujemo u nedeljama koji dolaze dalje ubrzano povećanje broja zaraženih. Nama je infektivna klinika gotovo puna. Prelazimo u bolnicu Dragiša Mišović. Pušteno je dvoje, ali je broj inficiranih mnogo veći. Policija i vojska dobro rade svoj posao. Još troje lica očekujemo da budu pušteni. Do sutra u ovo vreme očekujemo da bude najveći broj lica do sada. Ovaj broj od stotinu je važan. Dobili smo nove respiratore, u subotu dolazi još 100 respiratora. Imamo malo slobodnih respiratora. Imaćemo oko oko 352 slobodna respiratora za koronu. A pribavili smo još toliko, znači broj se duplirao, a radimo na tome da ih imamo i preko 1.000 respiratora. ne želimo da dođemo u situaciju. Mora da se nastavi puna izolacija. Ukoliko bi smo uspeli da se izolujemo svi jedni od drugih. taj virus nam ništa ne bi mogao. Sve zavisi od nas. Uvodimo još teže mere“, rekao je predsednik Srbije.
Od sutra od 8 ujutru zatvaraju se svi granični prelazi za drumski, železnički i rečni saobraćaj. Još jedna mera se uvodi. Zabrana kretanje međugradskog saobraćaja za vozove i autobuse stupa na snagu u 12 sati u petak u 12 sati. Ostaje mogućnost samo za drumski saobraćaj. 
Lekari na VMA će takođe dobiti povećanje plate od 10 odsto. Mi to možemo. Molim privatnike da se suzdrže od otpuštanja. Pomoćićemo koliko možemo kad se sve ovo završi. Beograd će za 137.000 do 30.000 dinara će obezbediti pakete. U roku od 4 ili 5 dana će biti na njihovim adresama, obećao je predsednik.