IZVEŠTAJ ODELJENJA ZA VANREDNE SITUACIJE, 20.06.2021.

U protekla 24 časa na teritoriji grada Kruševca ukupno je palo 7,6l/m2 kiše.

„RADARSKI CENTAR KRUŠEVAC“, aktivnost sistema odbrane od grada: Na dan 19.06.2021. godine u periodu od 12.30 do 19.47 je zabeleženo dejstvo protivgradne odbrane pet puta i tom prilikom je utrošeno ukupno 96 raketa. Prema informacijama Radarskog centra “Kruševac“ – Sugradica bez štete je registrovana u opštini Brus. Grad bez štete je registrovan u opštinama Varvarin, Kruševac i Prokuplje.

KONTROLA POŠTOVANjA EPIDEMIOLOŠKIH MERA UTVRĐENIH U CILjU ZAŠTITE STANOVNIŠTVA OD ZARAZNIH BOLESTI: Odeljenje za inspekcijske poslove i Odeljenje komunalne milicije je dana 19. juna 2021. godine izvršilo ukupno 29 nadzora u vezi sa sprovođenjem protivepandemijskih mera.

INTERVENCIJE PRIPADNIKA VATROGASNO- SPASILAČKIH JEDINICA: Na teritoriji nadležnosti Odeljenja za vanredne situacije u Kruševcu, tokom protekla 24 časa, vatrogasno-spasilačke jedinice intervenisale su na gašenju jednog požara električnog brojila (strujomera) i jednog požara na otvorenom prostoru (trava i nisko rastinje na groblju). Prilikom navedenih intervencija, angažovana su 8 vatrogasaca-spasilaca i 3 vatrogasnih vozila sa opremom. Nije bilo povređenih i stradalih lica.

JKP“VODOVOD-KRUŠEVAC“: Nema najavljenih planskih isključenja.

UPOZORENjE ZA PODRUČJE SRBIJE NA VEOMA VISOKE TEMPERATURE – RHMZ (od 22. do 25. juna): Od utorka, 22. juna, očekuje se veoma toplo vreme sa temperaturama (i jutarnjim i dnevnim) koje će biti iznad i znatno iznad proseka za ovaj period godine. Najviša dnevna temperatura u većini mesta kretaće se od 36 do 38 °C. Manji pad temperature očekuje se u petak, 25.juna.

VODOSTAJI NA REKAMA:

ZAPADNA MORAVA: JASIKA: -111, redovna 355, vanredna 430
JUŽNA MORAVA: MOJSINjE: 74, redovna 280, vanredna 400

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.