IZVEŠTAJ ODELJENJA ZA VANREDNE SITUACIJE, 01.06.2021.

U protekla 24 časa na teritoriji grada Kruševca ukupno je palo 3.9 l/m2 kiše, ali nije zabeleženo dejstvo protivgradne odbrane. Stanje zaliha raketa za teritoriju grada Kruševca je ukupno 1338.

KONTROLA POŠTOVANjA EPIDEMIOLOŠKIH MERA UTVRĐENIH U CILjU ZAŠTITE STANOVNIŠTVA OD ZARAZNIH BOLESTI: Odeljenje za inspekcijske poslove i Odeljenje komunalne milicije je dana 31.05.2021.godine izvršilo ukupno 140 nadzora u vezi sa sprovođenjem
protivepandemijskih mera.

INTERVENCIJE PRIPADNIKA VATROGASNO- SPASILAČKIH JEDINICA: Na teritoriji nadležnosti Odeljenja za vanredne situacije u Kruševcu, tokom protekla 24 časa, vatrogasno-spasilačke jedinice angažovane su na jednom požaru na porodičnoj kući, u kome je jedno lice lakše povređeno. Prilikom navedene intervencije, angažovana su četiri vatrogasca-spasioca i dva vatrogasna vozila sa opremom.

Požari i eksplozije

U 07.39 časova, došlo je do požara u mestu Bogdanje, opština Trstenik. Požarom je zahvaćena porodična kuća. Na intervenciju su upućena 4 vatrogasca-spasioca sa 2 vatrogasna vozila i opremom. Požar je ugašen pre stizanja ekipe VSJ. Prilikom gašenja požara, lakše je povređeno jedno lice, Veroljub Nikolić, koje je zbrinuto od strane Hitne službe DZ Trstenik. Ekipa VSJ Trstenik je izvršila kontrolu mesta požara i vratila se u jedinicu u 08.30 časova.

JKP „VODOVOD-KRUŠEVAC“: Zbog kvara na vodovodnoj mreži dana 01.06.2021.godine od 08.00 do 14.00 časova bez vode će biti Parunovac – deo posle crpne stanice, Parunovac – Vojvode Mišića, deo od kasarne do kraja ulice.

SRBIJA, IZGLEDI VREMENA ZA SEDAM DANA – RHMZ (do 08.06.2021.god.): U sredu promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a na istoku i jugoistoku ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom. Do nedelje pretežno sunčano i toplije. Od ponedeljka promenljivo oblačno mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

VODOSTAJI NA REKAMA:
ZAPADNA MORAVA: JASIKA: -93, redovna 355, vanredna 430
JUŽNA MORAVA: MOJSINjE: 89, redovna 280, vanredna 400