INTENZIVNI RADOVI NA UREĐENJU INFRASTRUKTURE

Građevinska sezona na teritoriji Kruševca je u toku i odvija se predviđenom dinamikom. Infrastruktura se uređuje više na seoskom nego na gradskom području, a radi se na preko 130 gradilišta. U nekim mestima radovi se privode kraju dok u nekim, planom i programom za ovu godinu, tek počinju.

Na “Bagdali 3” otvoreno je novo dečije igralište sa mobilijarom i terenom za basket. Igralište je otvoreno u ulici Beogradskoj ili tzv. Lanetovom sokačetu, a izgrađeno je na inicijativu meštana ovog dela grada. Zajedničkim sredstvima Gradske uprave, Regionalne privredne komore i JKP “Kruševac” inicijativa je realizovana, a vrednost investicije je oko 6 miliona dinara. Za kompletan mobilijar ovde, a i na svim drugim lokacijama u gradu gde su skorije postavljeni, urađeni su atesti i svi drugi zakonom predviđeni sertifikati.

Po planu i programu u ovoj građevinskoj sezoni izvode se infrastrukturni radovi i u seoskim Mesnim zajednicama. Meštani Dvorana bili su u prilici da razgovaraju sa gradonačelnikom Jasminom Palurović koja je sa saradnicima obišla rekonstruisan Dom kulture u ovom selu. Pored samog Doma urađen je i plato ispred zgrade, gde su radnici JKP “Kruševac” posadili nove sadnice i zelenilo u već postojećim žardinjerama. Ovo je bila prilika da se u razgovoru sa meštanima govori o daljem razvoju sela i novim aktivnostima na poboljšanju kvaliteta života.

Predstavnici lokalne samouprave obišli su i Mesnu zajednicu Veliki Kupci, gde su u toku pripremni radovi na asfaltiranju puta ka seoskom groblju. Svi pripremni radovi su skoro završeni, tako da se u narednim danima, u zavisnosti i od vremenskih prilika, očekuje asfaltiranje ovog putnog pravca. Dužina je 450 metara, a vrednost investicije oko 8,5 miliona dinara.

U Malim Kupcima završeno je i dečije igralište za male sportove, a narednih dana uradiće se i ograda oko terena.

Predstavnici lokalne samouprave obišli su infrastrukturne radove u selima duž Ribarske reke.