76 GODINA POZORIŠNOG ŽIVOTA U KRUŠEVCU

Profesionalno pozorište u Kruševcu zvanično je osnovano 1946. godine, pod nazivom Narodno pozorište Kruševac.

U okviru obeležavanja Dana Kruševačkog pozorišta, kako ova ustanova u kulturi danas nosi naziv, 29. marta 2022., pre izvođenja predstave “Za sada je sve OK” i dodele nagrada, od 18 sati je održana promocija knjige Nebojše Bradića „Put do pozorišta“.

Komisija za dodelu godišnjih nagrada i priznanja Kruševačkog pozorišta u sastavu: Pavle Panin, predsednik upravnog odbora Kruševačkog pozorišta, Momir Dragićević, član Gradskog veća grada Kruševca i Branislav Nedić, direktor Kruševačkog pozorišta, donela je odluku o dodeli godišnjih nagrada. Nagrada za izuzetna glumačka ostvarenja u 2021. dodeljuje se ansamblu predstave „Za sada je sve OK“. Nagrada za izuzetne radne rezultate u 2021. dodeljuje se Stjepanu Krušelju, majstoru tona i Igoru Stanojeviću, dekorateru. Nagrada „Bora Mihajlović“, za doprinos pozorišnom životu Kruševca i Srbije u 2021. dodeljuje se rediteljki predstave Snežani Trišić. Dugogodišnja saradnja i višestruko nagrađivana predstava „Za sada je sve OK“, nastala pod otežavajućim okolnostima pandemije, dokaz su predanog rada i požrtvovanosti u pozorištu, umetnosti i kulturi rediteljke Snežane Trišić, ali i ostatka tima koji je bio uključen u rad na predstavi.

Inače, predstava “Izbiračica 42”, autorski projekat Vladimira Popadića, rađen po motivima „Izbiračice“ Koste Trifunovića biće izvedena i ovog vikenda, u subotu, 2. aprila od 20 sati. Kruševačku publiku polovinom meseca aprila očekuje festival „Milijini dani“ u okviru koga će biti i premijerno izvedena predstava „Čudo u Šarganu“ po tekstu Ljubomira Simovića, a u režiji Nebojše Bradića.