ETNO VODENICA I CENTAR „SAMAR“ ZAVRŠAVAJU SEZONU

Sportsko-rekreativni centar „Samar“ u Ribarskoj Banji i etno vodenica u Srndalju od ponedeljka, 19. septembra 2022. godine prestaju sa radom, kao i svake godine, tokom jesenjeg i zimskog perioda.

U vrelim letnjim mesecima najbolji provod je u sportsko rekreativnom centru ,,Samar“ u Ribarskoj Banji. Mini akva park, okružen stoletnim jastrebačkim šumama, pruža osveženje i nezaboravnu adrenalinsku zabavu. U okviru akva parka postoje tri bazena, jedan dečiji i dva za odrasle sa toboganima, šankom u vodi i ostalim pratećim sadržajima. Za ljubitelje sporta tu je i teren za tenis, rent-a-bike, odbojka na pesku, teren za male sportove, kao i kafe poslastičarnica. Poseban vid noćnog provoda u Ribarskoj Banji u letnjim mesecima su noćna kupanja na otvorenim bazenima u prelepoj termalnoj vodi.

Etno selo Srndalje i restoran – vodenica Srndalje nalaze se na 2 kilometra od Ribarske Banje, „sa druge strane brda“. Srndalje odlikuje prelepa i nezagađena priroda, čista reka bogata rečnom pastrmkom koju ljubazni domaćini uslužno peku. Selo je malo ali ima mnogo vrednih ljudi. Skoro sva domaćinstva proizvode svoju hranu, a sve što proizvedu, a premašuje njihove potrebe, nude posetiocima Ribarske Banje i njihovog sela. Pored restorana – vodenice kojom upravlja Ribarska Banja u selu postoji još dosta manjih restorana u kojima domaćini nude svoje (može se reći) organske proizvode gostima, pa se tako u ponudi mogu naći praseće i jagnjeće pečenje, domaći (kozji, ovčiji, kravlji) sir, kajmak, domaće salate, kuvana jela, pogače ispod sača…