METEOS: SVEŽIJE OD PROSEKA ZA OVO DOBA GODINE

U nedelju kišni oblaci prelaze preko Srbije i odlaze na istok uz delimično razvedravanje, najpre u toku jutra na severu i zapadu Srbije. Na vrhu Kopaonika i visokim planinama iznad 1500 mnv može osvanuti sneg. U toku dana razvedravanje nastupa i u ostalim predelima, pa će popodne u svim krajevima biti suvo sa sunčanim intervalima. Vetar umeren do pojačan severni i severozapadni. Pritisak oko normale i u porastu. Minimalna temperatura od 8°C do 12°C, a maksimalna od 14°C do 18°C. Uveče suvo. Temperatura u 22 sata od 8°C do 14°C.

U nedelju ujutru kiša u Kruševcu, a zatim prestanak i do sredine dana delimično razvedravanje uz sunčane periode popodne uz sveže vreme. Vetar umeren severozapadni. Pritisak oko normale i u porastu. Minimalna temperatura 11°C, a maksimalna oko 17°C.

U ponedeljak nakon vrlo hladnog jutra, tokom dana u Kruševcu malo toplije nego u nedelju sa sunčanim intervalima. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 5°C, a maksimalna do 21°C.

U utorak sveže za ovo doba godine uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima, ali uz moguću kratkotrajnu kišu ponegde, a pre svega u centralnim i južnim predelima. Vetar slab do umeren severni i severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 6°C do 10°C, a maksimalna od 12°C do 18°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 9°C do 12°C.

Do subote hladnije od proseka za septembar i promenljivo oblačno vreme sa ređom pojavom kratkotrajne kiše, ali i sa sunčanim intervalima i dnevnom temperaturom od 15°C do 19°C.