COVID19-BOLNICA U HALI ZVANIČNO OTVORENA /video

Privremena Covid bolnica u kruševačkoj Hali sportova kompletno je uređena i spremna da prihvati pacijente obolele od korona virusa sa blažom kliničkom slikom. Ovo su danas potvrdili epidemiolozi iz Kine, koji su obišli pomenuti prostor zajedno sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom, direktorom BIA Bratislavom Gašićem i predstavnicima kruševačkog kriznog štaba.

 

Covid-bolnica u Hali sportova u Kruševcu je kapaciteta 130 kreveta. Njeno opremanje je pomogla Vojska Srbije. Za upravnika privremene bolnice u kruševačkoj Hali sportova imenovan je dr Saša Zajić, koji je danas rekao da u ovoj Covid-bolnici raspolažu sa svom potrebnom zaštitnom opremom.

 

Na Infektivnom odeljenju kruševačke Opšte bolnice smešten je 141 pacijent, od tog broja, sa dijagnostikovanim Covid19 virusom je 41 osoba. Svi pacijenti na Infektivnom odeljenju su u stabilnom stanju, rekao je danas zamenik direktora ove zdravstvene ustanove dr Savko Marković i dodao da se broj pacijenata na Infektivnom odeljenju menja bukvalno iz sata u sat.

 

„Od danas do kraja vanrednog stanja u Srbiji, zatvoreni su svi parkovi u Kruševcu, s obzirom da je predhodnih dana primećen veći broj ljudi na Bagdali, Slobodištu Pionirskom parku i šetalištu pored Rasine“, rekao je Direktor BIA Bratislav Gašić.