BUDŽET GRADA KRUŠEVCA NA SEDNICI SKUPŠTINE

Sutra, 12. marta u 10 časova biće održana 4 sednica skupštine grada Kruševca. Pred odbornicima će biti 63 tačke dnevnog reda a jedna od najvažnijih je odluka budžeta grada Kruševca za 2024 godinu.

Lokalni pralament na sutrašnjoj sednici razmatraće odluku o budžetu grada Kruševca. Odlukom o budžetu grada Kruševca za 2024. godinu utvrđuju se ukupni prihodi i primanja i ukupni rashodi i izdaci u iznosu od 6 mld. 577 mil. 974.681 dinar, od toga 6 mld. 351ml. 811.652 dinara sredstva iz budžeta i 226mil. 163.029 dinara sredstva iz drugih izvora budžetskih korisnika. Javna tribina održana je 27. februara a odluku o budžetu obrazložio je gradonačelnik Ivan Manojlović koji je istakao transparentnost procesa usvajanja budžeta koji će se naći na sednici Skupštine grada.

Aktuelni budžet još uvek je privremen i mi smo se potrudili da u ovom predstojećem budžetu koji se nalazi na sednici skupštine, sve svere života budu zastupljene u njegovom trošenju u optimalnom kapacitetu a da izvršenje maksimalno bude na zadovoljstvo građana – istakao je gradonačenik na javnoj tribini.

Na sutrašnjoj sednici biće potvrdjen prestanak mandata odbornika i članu gradskog veća. Pred obornicima će se naći i Program razvoja grada za 2024 i projekcije za naredne dve godine, odluka o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta za 2023.godinu, zatim odluka o usvajanju Lokalnog akcionog plana zapošljavanja ali i izveštaji o radu i finansijskom poslovanju ustanova u gradu. Lokalni pralament daće mišljenje i na ostale tačke dnevnog reda iz imovinsko pravne oblasti.