BIĆE TOPLO ALI UZ VISOKO UV ZRAČENJE

 

 

U nedelju  u Srbiji sunčano i toplo uz dnevni razvoj oblaka sa ređom pojavom kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom, pretežno u planinskim predelima. Vetar slab jugoistočni, istočni i severoistočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 11°C do 18°C, a maksimalna od 27°C do 30°C.

U nedelju  u Kruševcu sunčano i vrlo toplo uz dnevni razvoj oblaka sa malom šansom za kratkotrajni lokalni pljusak sa grmljavinom. Vetar slab istočni i severoistočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 14°C, a maksimalna do 30°C.

U ponedeljak u Srbiji  sunčano i vrlo toplo uz dnevni razvoj oblaka sa retkom pojavom kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab jugoistočni i istočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 11°C do 18°C, a maksimalna od 27°C do 30°C.

U ponedeljak  u Kruševcu sunčano i vrlo toplo uz dnevni razvoj oblaka sa malom šansom za kratkotrajni lokalni pljusak sa grmljavinom. Vetar slab istočni i severoistočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 14°C, a maksimalna do 30°C.

Iduće sedmice pretežno sunčano i vrlo toplo uz dnevnu temperaturu oko 30°C i malu šansu za kratkotrajne lokalne pljuskove u toku popodneva, pretežno u planinskim predelima.

 

RHZM upozorava da će pored visokih temperatura koje će dostizati i 30 podeok Celzijusove skale narednih dana UV zračenje u Srbiji biti veoma visoko te apeluje na građane da se ne izlažu suncu bez adekvatne zaštite.