AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI U POLICIJSKOJ UPRAVI KRUŠEVAC

Redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi organizovana je u Policijskoj upravi Kruševac. Visoke temperature i godišnji odmori uslovili su i manji broj dobrovoljnih davalaca krvi. Iz Instituta za transfuziju krvi apeluju na građane da daju krv kako bi bilo dovoljno rezervi za sve potrebe. Visoke temperature zadržale su naše sugrađane kod kuće, pa je i to jedan od razloga što je u prethodnom periodu prikupljeno znatno manje jedinica krvi nego što je to potrebno. Redovne akcije dobrovoljnog davanja krvi, a po potrebi i vanredne, organizuju se u Kruševcu.

Policijska uprava Kruševac redovne akcije dobrovoljnog davanja krvi organizuje nekoliko puta godišnje, gde se prikupi veliki broj ove dragocene tečnosti. Jedna u nizu održana je danas kojoj se odazvao veći broj pripadnika MUP. Inače, ova humanitarna akcija organizuje se u okviru obeležavanja Dana MUP–a, slave i Dana policije.

 

Prikupljene jedinice krvi namenjene su za potrebe zdravstenih ustanova . Veliki broj dobrovoljnih davalaca koji se redovno odazivaju ovakvim akcijama svakako opravdavaju slogan “Tu smo kad god zatreba”.