PANEL DISKUSIJA: “KRUŠEVAC – GRAD ZNANJA, MOGUĆNOSTI I INOVACIJA“

“Kruševac – grad znanja, mogućnosti i inovacija“, naziv je konferencije koja je održana u Biznis inkubatoru. Biznis inkubator, u saradnji sa Udruženjem zdravstvenih radnika „Kneginja Milica“, realizovao je konferenciju u okviru projekta po konkursu za implementaciju Lokalnog akcionog plana za mlade Grada Kruševca, koji sprovodi ovo Udruženje. Projekat finansira Grad Kruševac, a konferencija je osmišljena u vidu panel diskusije na različite teme za koje su mladi Kruševljani iskazali interesovanja.

Panel diskusiji prisustvovao je i gradonačelnik Ivan Manojlović. On je rekao da se kroz Lokalni akcioni plan za mlade daju nova rešenja i odgovori na potrebe ove ciljne grupe. Grad izdvaja značajna finansijska sredstva za programe za mlade, a planovi su vezani i za otvaranje novih fakulteta i visokoškolskih ustanova, kao i izgradnju Naučno – tehnološkog parka koji će svojom ponudom zadovoljiti najšire potrebe mladih preduzetnika i inovatora. Sve ove aktivnosti usmerene su na ciljeve ostanka i zasnivanja porodica mladih Kruševljana u rodnom gradu.

Na panelu, između ostalih, bile su zastupljene teme vezane za oblast digitalnog informisanja, medicine i estetike i zdravog života. Za postignute rezultate na takmičenjima iz oblasti Prve pomoći, Gradonačelnik je ekipi Medicinske škole iz Kruševca poklonio opremu za izvođenje pokaznih vežbi.