NASTAVLJA SE TOPLO, ALI NESTABILNO VREME UZ MOGUĆE PLJUSKOVE I NEPOGODE

Republički hidrometeorološki zavod je izdao upozorenje za područje Srbije na grmljavinske nepogode (za utorak, 25. i sredu, 26. jun 2024.). Očekuje se veoma nestabilno vreme sa intenzivnijim pljuskovima sa grmljavinom, jakim i olujnim vetrom u zoni pljuska i lokalnom pojavom grada, uz napomenu da je tačnu lokaciju stvaranja, premeštanja i jačine samih nepogoda unapred teško odrediti.

Do petka (28.06.) će se zadržati nestabilno vreme, sa čestom pojavom grmljavinskih nepogoda sa intenzivnim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom. Za konkretne lokacije izdavaće se hitna upozorenja jedan do dva sata unapred.

U utorak u Kruševcu pretežno sunčano i vrlo toplo, a popodne uz razvoj oblačnosti koja dolazi sa jugozapada i može usloviti lokalne pljuskove sa grmljavinom. Vetar slab jugoistočni, a popodne u skretanju na zapadni, u zoni pljuskova pojačan na kratko. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 18°C, a maksimalna 33°C. Uveče su mogući pljuskovi. Temperatura u 22 sata oko 25°C.

U sredu pre podne duži sunčani periodi i toplo, a popodne razvoj oblaka sa jugozapada donosi lokalne pljuskove sa grmljavinom, najpre na zapadu i jugozapadu Srbije. Moguće su i lokalne nepogode sa gradom. Vetar slab do umeren južni i jugoistočni, u južnom Banatu povremeno pojačan. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura od 17°C do 22°C, a maksimalna od 30°C na severu do 35°C na jugu Srbije. Uveče je moguća pojava kiše i lokalnih pljuskova. Temperatura u 22 sata od 17°C do 22°C.

U četvrtak promenljivo i nestabilno uz jači razvoj oblaka tokom dana sa kišom povremeno ili pojavom lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Moguće su i lokalne nepogode sa gradom. U petak sunčani periodi uz dnevni razvoj oblaka sa manjom šansom za ređe lokalne pljuskove. U subotu i nedelju pretežno sunčano i vrlo toplo, s tim što će u nedelju biti nestabilno vreme sa lokalnim pljuskovima u toku dana.