20. SEDNICA SKUPŠTINE GRADA KRUŠEVCA

Skupština Grada  Kruševca, povodom 28. juna Dana Grada, dodeljuje Vidovdansku nagradu, plakete i pohvale. Nagrada i priznanja tradicionalno na Vidovdan dodeljuju se pojedincima, preduzećima, ustanovama, mesnim zajednicama, društvenim organizacijama, udruženjima građana, a za izuzetne rezultate ostvarene u obalsti privrede, obrazovanja i vaspitanja, nauke, kulture, zdravstvene, socijalne i dečije zaštite, fizičke kulture i zaštite životne sredine, razvoja lokalne samouprave i drugim vidovima stvaralaštva i humanitarnog delovanja u gradu Kruševcu.

Za dodelu Vidovdanske nagrade je predložen je patrijarh srpski Gospodin Porfirije za izuzetan doprinos očuvanju, negovanju i razvoju srpske duhovnosti i jedinstva srpskog naroda.

Pored odluke o dodeljivanju Nagrade i priznanja, na sednici Skupštine grada Kruševca naći će se još 28 tačaka, jedna od važnijih je odluka o završnom računu budžeta grada za 2022. godinu.

Lokalni parlament daće mišljenje na aneks ugovora o javno privatnom partnerstvu, bez elemenata koncesije za rehabilitaciju i urgentno održavanje opštinskih puteva i ulica i nekategorisanih puteva na teritoriji Kruševca sa javnim plaćanjem kao i o odluci  za finansiranje, redovno održavanje, rehabilitaciju i održavanje lokalne putne infrastrukture.

Skupština će razmatrati i zaključke o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja jJavnih preduzeća čiji je osnivač grad kao i o izveštaju o stanju bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji Kruševca. Na dnevnom redu sednice skupštine grada naći će se i tačke iz imovinsko pravne oblasti.