PROJEKAT „OSNAŽENA ŽENA – JAČA PORODICA“ U VRNJAČKOJ BANJI

Opština Vrnjačka Banja druga je u nizu lokalnih samouprava u kojoj će biti realizovan projekat “Osnažena žena-jača porodica”. Nakon pozdravnog govora predsednika opštine Vrnjačka Banja, Bobana Đurovića, biće održani B2B sastanci predstavnika Privredne komore Srbije, lokalnih privrednica i onih žena koje žele to da postanu.

Ženama će biti pojašnjeno koja su im podsticajna sredstva za pokretanje vlastitog biznisa na raspolaganju od strane države i kako da dođu do sredstava. Takođe, žene, ali i zainteresovani muškarci, dobiće praktične informacije o tome kako da pokrenu, odnosno unaprede već postojeće male biznise. Biće organizovane i radionice iskusnih psihoteratpeuta koji će, nizom raspoloživih alata, psihološki ojačati žene i dati im smernice kako da ojačaju prvenstveno sebe, a zatim i celu porodicu.

Projekat realizuju Fondacija Humana srca, projekat od nacionalnog značaja “3,2,1-Srbija”, odnosno istoimeno Udruženje i Privredna komora Srbije. Podršku projektu pružile su i najviše državne institucije u Srbiji.

Sastanci i radionice održaće se u Hotelu „Emilia“ ( nekadašnji Hotel „Aleksandar, Ulica Heroja Čajke br. 7), a početak programa predviđen je u utorak 20. juna, sa početkom u 11. časova.