11 MEDALJA SA 12. NACIONALNIH IGARA ZA PALESTRU

Nacionalne igre Specijalne Olimpijade Srbije, 12. po redu, održane su od 13. do 16.09.2018. godine u Čačku. Učešće je uzelo 11 gradova u kojima postoje i rade sportski klubovi dece i omladine sa posebnim potrebama, među kojima je i Palestra iz Kruševca. Takmičenja su bila u fudbalu, košarci, odbojci, atletici, plivanju i stonom tenisu.

 

Kruševac je predstavljalo 20 sportista sa 4 trenera u ženskoj košarci, atletici i plivanju. Vratili smo se sa osvojenih 11 medalja (7 zlatnih i 4 srebrnih).

 

 

Plivanje:

 

1.mesto – Miloš Đokić (50 m kraul) i Marija Misini (25 m kraul)

2.mesto – Miloš Đokić (100 m kraul); Marija Misini (50 m prsno)

trener: Marga Kapamadžija

 

Atletika:

 

1 mesto: Ivana Vasić (bacanje kugle), Nikoleta Mitrović (skok u dalj i trčanje 100m), Ivan Radenković (trčanje 100m) i Aleksa Ćirić (skok u dalj)

2 mesto: Ivana Vasić (skok u dalj)

trener: Goran Milovanović

 

 

Ženska košarka:

 

2 mesto  sastav: Saška i Martina Vujičić, Ivana Živković, Đulijana Dir, Ksenija Radenković, Dragica Nikolić, Sara Marković i Zorica Živković;  treneri: Mališa Vasiljević i Mirela Milojević

 

 

Na Ceremoniji otvaranja, pored podizanja zastave, izgovaranja zakletve, unošenja olimpijske baklje, svim sportistima obratio se Nacionalni direktor Specijalne Olimpijade Srbije, gospodin Aleksandar Stanojević, glavni organizator, predsednik Sportskog kluba Morava Čačak  Milorad Đondrić, a igre je otvorio zamenik gradonačelnika za sport Čačak.

 

 

Svakog dana na svim borilištima odvijala su se uzbudljiva takmičenja, prkoseći izuzetno toplom vremenu. Ponosni smo na naše sportiste i osvojene medalje.