ODLOŽEN ZAVRŠNI TEST IZ MATEMATIKE

Polaganje testa iz matematike u okviru završnog ispita, koje je bilo zakazano za 9 časova, odloženo je za četvrtak, 20. jun, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Termin održavanja kombinovanog testa neće se menjati i ispit će biti održan u skladu sa Kalendarom aktivnosti za sprovođenje završnog ispita za školsku 2018/2019. godinu, odnosno u sredu, 19. juna. Ministarstvo je navelo da se sve ostale aktivnosti u vezi sa upisom učenika u srednje škole nastavljaju po utvrđenom Kalendaru.

 

Učenici su u ponedeljak polagali test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, a za sredu je planiran kombinovani test – hemija, fizika, istorija, geografija, biologija. Ukoliko učenici bez greške urade sva tri testa mogu da osvoje 40 bodova, a na osnovu uspeha iz šestog, sedmog i osmog razreda mogu da dobiju maksimum 60 bodova.

 

Osmi razred je prema podacima Ministarstva prosvete završilo 69.388 učenika, a u srednjima školama ima 76.239 slobodnih mesta. Konačni rezultati završnih ispita biće objavljeni u četvrtak, 27. juna, od 8 časova. Upis učenika u srednje škole (osim za baletske i muzičke škole) biće 8. i 9. jula 2019. godine od 8 do 15 časova.