ZAVRŠENI RADOVI, PUŠTENA TEHNIČKA VODA

 

Radovi na magistralnom cevovodu Ø1000 zbog kojih je bilo neophodno da JKP „Vodovod-Kruševac“ izvrši plansko isključenje korisnika koji se vodom snabdevaju sa sistema „Ćelije“, uspešno su završeni.

 

Kako je i planirano, voda je puštena u sistem 17.06.2018.godine od 12 časova. Obaveštavamo sugrađane da u trenutku upuštanja u vodovodni sistem, vodu ne treba koristiti za piće i spremanje hrane. Voda koja je puštena u sistem je tehnička koja se ne sme koristiti za piće i pripremanje hrane. Tek nakon dobijenih zvaničnih rezultata analiza kvaliteta vode od strane Zavoda za javno zdravlje odnosno kada Zavod za javno zdravlje objavi da je voda u potpunosti ispravna, može se koristiti za piće i pripremanje hrane.

 

Plan rasporeda cisterni se u potpunosti primenjuje. Sve cisterne po rasporedu su na svojim mestima uz kontrolu Zavoda za javno zdravlje i obezbeđene su prisustvom radnika JKP „Vodovod-Kruševac“.

 

Radi podsećanja, planirani radovi koji su protekli 16. i 17. juna 2018. godine su u okviru završetka Projekta Regionalnog sistema vodosnabdevanja Rasinskog okruga, a povodom realizacije komponente Daljinski nadzor i upravljanje Regionalnim sistemom „Ćelije“.

 

Tokom ova dva dana vodosnabdevanje je bilo obustavljeno na teritoriji Grada Kruševca, Opštine Ćićevac i tri naseljena mesta na teritoriji Opštine Trstenik – Stopanja, Stari Trstenik i Bresno polje. To je bilo neophodno izvršiti, jer realizaciju ove komponente obuhvatali su radovi i ugradnja opreme na sistemu počev od Postrojenja u Majdevu do Merno-regulacionog bloka u Lipovcu i dalje do rezervoara, mernih blokova u Ćićevcu i Varvarinu.

 

Izvršena je zamena leptirastog zatvarača (ventila) Ø1000, zamena leptirastog zatvarača (ventila) Ø600, izrada priključka za merenje pritiska, ugradnja priključka za merenje količine hlora, ugradnja priključka za merenje mutnoće i povezivanje svih elemenata koji se nalaze u mernom bloku u sistem daljinskog nadzora i upravljanja.

 

Paralelno sa pomenutim radovima na Merno – Regulacionom bloku u Lipovcu, izvršeno je neophodno ispiranje kompletnog magistralnog cevovoda Ø1000 i to u pet etapa – deonica.

 

Deonica postrojenje u Majdevu – ispust u Šogolju;
Deonica Šogolj – ispust u Šavranu;
Deonica Šavrane – ispust u Stepošu;
Stepoš – Lipovac, odnosno do ispusta kod reke Rasina na cevovodu Ø1000 za Ćićevac i Varvarin;
Deonica Lipovac (od MRB Lipovac) do ispusta kod Vatrogasnog doma

 

Svi pomenuti radovi su završeni po planiranoj dinamici.

 

Za sve dodatne informacije građani se u periodu stabilzacije vodosnabdevanja mogu informisati pozivom na CALL CENTAR na sledeće brojeve, koji će raditi 24 sata: 037/ 415 – 301 i 064/ 824 – 95 – 00, stoji na sajtu vodovodks.co.rs.