VREMENSKA PROGNOZA ZA CELU NEDELJU

Početak proleća obeležiće pravo zimsko tj. januarsko vreme. U sredu u Srbiji vrlo hladno za ovo doba godine i oblačno sa snegom, a samo na krajnjem jugu Srbije kiša i susnežica. Doći će do povećanja visine snežnog pokrivača u većini predela za 5 do 10 cm. Na severu Vojvodine popodne prestanak padavina. Vetar umeren severnih smerova. Pritisak iznad normale na severu, a na jugu Srbije malo ispod normale. Minimalna temperatura od -4°C na severu do 3°C na jugu, a maksimalna od 0°C na zapadu Srbije do 6°C na krajnjem jugu.

U sredu u Kruševcu hladnije i oblačno sa susnežicom i snegom. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura -1°C, a maksimalna oko +1°C.

U četvrtak u Srbiji hladno i pre podne na severu suvo uz mraz. U južnim i centralnim predelima sneg koji se širi ka severu u toku dana uz povećanje visine snežnog pokrivača u nižim predelima za 5 do 10 cm, a na planinama znatno više. U petak takođe vrlo hladno za ovo doba godine i oblačno sa povremenom snegom. Za vikend otopljenje uz jutarnje mrazeve i duže sunčane periode tokom dana, posebno u nedelju. Podsećamo i da se u noći između subote i nedelje, 24. i 25. marta, prelazi na letnje računanje vremena kada kazaljke na satu treba pomeriti jedan sat unapred.