VEČERAS LEDENA KIŠA, GLAVNI PUTEVI PROHODNI

Glavni putevi širom Srbije su prohodni, kao i prilazi turističkim destinacijama, a danas nisu zabeleženi veći problemi zbog vremenskih prilika. Sneg, ledena kiša, magla, slaba vidljivost, ali tu se ne završava spisak izazova pred kojima su vozači ovih dana. Zima je, pa na takve uslove treba računati i biti spreman u svakom trenutku. Vozačima se zbog ledene kiše savetuje dodatni oprez, a pešacima pažljivo kretanje ulicama i trotoarima.

 

Koridor 10 je očišćen, ali je kolovoz vlažan, pa je na pojedinim deonicama moguća poledica jer je temperatura i dalje u minusu.Najviše snega ima na višim planinskim područjima, gde na putevima ima do pet centimetara raskvašenog snega. Putari su na terenu 24 sata, ali je neophodno voziti pažljivo zbog leda. Savetuje se dodatni oprez i pešacima, zbog leda koji je ostao na trotoarima. Glavni putni pravci se non-stop čiste. U višim planinskim mestima ima raskvašenog snega na pojedinim mestima, pa je na snazi zabrana kretanja za teretna i vozila sa prikolicom. Putevi u udaljenim selima na Goliji imaju raonike pa uspevaju da raskrče put do udaljenih domaćinstava. U planinskom kraju ima i smetova pa je neprohodan put Vraćenica-Preko Brda. To je jedini pravac u moravičkom okrugu nije prohodan. Temperatura je i dalje u minusu.

 

Izvršni direktor „Puteva Srbije“ za održavanje državnih puteva Zoran Stojisavljević kaže da su kolovozi pripremljeni za ove ledene dane i da su so i rizla bačeni na vreme.Ističe da su svi putevi prvog prioriteta i raščišćeni, uz napomenu da se radi o auto-putevima koji vode do velikih gradova i privrednih centara, kao i do turističkih destinacija.