USKORO VEĆE PLATE ZA MEDICINSKE RADNIKE U SRBIJI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas značajno povećanje plata za tri, tri i po meseca, za medicinske radnike i podvukao da se rezultati sprovedenih reformi odlično vide.

 

Predsednik Vučić je na postavljanju kamena temeljca hotela Merkur palas, novog objekta specijalne bolnice Merkur, rekao da je i ovde video mnogo lekara, medicinskih sestara koji rade svoj težak psoao, da je posebno fascinirinan poslom koji obavljaju medicinske sestre i poručio im da mogu da uskoro, za tri, tri ipo meseca da očekuju značajno povećanje plata.

 

Kako je rekao sve će se učiniti da ostanu ovde, da ostanu u svojoj zemlji, da rade i da se nepravda neisplaćivanja dovoljnih plata za one koji obavljajuu najteže poslove u budućnosti ispravi. Predsednik Srbije je rekao da su se neki smejali na početku reformi, ali da se uspeh i rezultrati tih reformi svuda vide.

 

Naveo je da ubuduće, nastavkom rada i reformi, medicinski radnici neće maštati da odlaze u razvijenije zemlje poput Nemačke, već da će i Banje u Srbiji izgledati kao što izgledaju banje u toj zemlji a i plate neće biti pet, šest puta niže nego tamo već će se ta razlika smanjivati.