UKLANJAJU „SOVU“ KOJA JE HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Vajar Jovan Blat iz Kikinde uradiće novu skulpturu sove od gline, koja će zameniti stilizovanu koja je protekle nedelje izazvala podsmeh u javnosti. On je gradu poklonio skulpturu visoku 2,4 metra, koja je postavljena na novi kružni tok na ulazu u grad.

 

Čim su fotografije objavljene na zvaničnoj stranici grada Kikinde na Fejsbuku usledili su dvosmisleni komentari, jer skulptura neke građane podseća na muški polni organ.

 

„Postojala je dobra namera. Uradio sam stilizovanu skulpturu mužjaka sove, izduženog, cevastog tela. Figura nije verna kopija sove ušare. Jasno je, s jedne strane, da svako ne razume savremenu umetnost, dok sam, s druge, imao izvesna tehnička ograničenja. Spreman sam da uradim novu skulpturu koja će biti verna kopija sove ušare onakve kakva je u prirodi“, kaže za „Novosti“ Jovan Blat, vajar Centra za likovnu i primenjenu umetnost „Tera“. Skulptura i dalje stoji na istom mestu, a nova neće biti postavljena do kraja godine, jer je za njenu izradu, sušenje i pečenje potrebno nekoliko meseci.

 

Izvor: B92.net