U VRTIĆU NEVEN OBELEŽEN SVETSKI DAN ORALNOG ZDRAVLJA

20. mart se obeležava i kao Svetski dan oralnog zdravlja. Ove godine pod sloganom “Srećna usta – srećno telo”. Oralne bolesti su inače glavni zdravstveni problem u mnogim zemljama, pogađaju skoro 3,5 milijardi ljudi i mogu negativno uticati na kvalitet života s obzirom na to da uzrokuju bol i nelagodnost, socijalnu izolaciju i gubitak samopouzdanja, a često su povezani i sa drugim ozbiljnim zdravstvenim problemima. Važno je znati da se većina oralnih oboljenja može sprečiti i lečiti u ranoj fazi. Svetski dan oralnog zdravlja obeležen je u P.U. Nata Veljković u Kruševcu.

Štićenici V.P. Doma pripremili su predstavu za mališane koju su izveli u vrtiću Neven o značaju oralnog zdravlja i njegovom uticaju na celokupni organizam.

Tokom čitave godine, a posebno na ovaj dan, stomatolozi širom sveta podižu nivo svesti o važnosti pravilne oralne higijene i održavanja zdrave usne šupljine. Zadnjih godina se kampanja produžava na celu sedmicu oko 20. marta, kako bi se što bolje uticalo na celokupno stanovništvo.