U KRUŠEVCU PREDSTAVLJENA “STVARNO VAŽNA KARTICA”

Fondacija “Ana i Vlade Divac” i Agencija SAD za međunarodni razvoj (USAID) lansirali su “Stvarno važnu karticu”, u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje. Ova kartica predstavlja inovativni model prikupljanja sredstava u vidu potrošačke kartice lojalnosti koja povezuje građane, nevladine organizacije i lokalne kompanije, a u cilju promocije dobročinstva i solidarnosti u lokalnim zajednicama.

 

“Stvarno važna kartica” će biti predstavljena u Kruševcu, Novom Pazaru, Leskovcu, Obrenovcu i Sremskoj Mitrovici, sa namerom da se, u naredne tri godine, ovaj model proširi i na druge gradove i opštine u Srbiji. Korišćenjem “Stvarno važne kartice” u prodavnicama koje su deo ovog projekta, građani ostvaruju pravo na popust pri svakoj kupovini. Istovremeno, 1% svih kupovina obavljenih uz korišćenje ove kartice biće doniran lokalnoj zajednici, i korišćen za finansiranje projekata izabranih od strane građana.

 

Detaljnije informacije o samoj kartici, kao i o organizacijama i kompanijama uključenim u ovaj projekat nalaze se na sajtu:  https://stvarnovazna.rs.

 

Ovaj događaj je deo Projekta za unapređenje okvira za davanje, koji finansijski podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija “Ana i Vlade Divac”. Ostali članovi koalicije su Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.