U ĆIĆEVCU POTVRĐENI PRVI SLUČAJEVI COVID19

U Ćićevcu su, tokom vikenda, potvrđeni prvi slučajevi korona virusa. Prema rečima direktora Doma zdravlja, dr Zorana Milivojevića, radi se o dvojici muškaraca kod kojih je registrovano prisustvo virusa COVID 19. Oni su nakon sprovedene dijagnostike upućeni na bolničko lečenje i ne nalaze se u teškom stanju, dok se članovi njihovih porodica, kao i osobe sa kojima su bili u kontaktu nalaze u kućnoj izolaciji gde će provesti narednih 28 dana.

 

Uprkos ozbiljnosti, epidemiološka situacija u opštini Ćićevac je pod kontrolom. Dom zdravlja preduzima sve potrebne mere u pružanju pomoći pacijentima, a uz podršku nadležnih službi kontroliše se celokupna situacija u okviru koje nema mesta panici.

 

Tokom protekle nedelje, u specijalnoj ambulanti ćićevačkog Doma zdravlja, pregledan je veliki broj pacijenata koji su se javljali zbog tegoba izazvanih respiratornim infekcijama gde su kod većine konstatovana samo sezonska respiratorna oboljenja.

 

Ambulanta za prijem pacijenata sa respiratornim infekcijama u Ćićevcu radi 24 časa dnevno. Broj telefona ambulante je 813-452.

 

Izvor: Opština Ćićevac