U CENTRU ZA OSOBE SA INVALIDITETOM OTVORENA KVANTNA SOBA

Kvantna soba, koja je danas otvorena u Centru za osobe sa invaliditetom omogućiće korisnicima, ali i svim drugim osobama sa smetnjama, da uz pomoć terapija očuvaju i poboljšaju svoje funkcije i zdravlje. Pored Leskovca, Kruševac je drugi grad u Srbiji koji poseduje specijalizovanu sobu, za čije opremanje je izdvojeno 900 hiljada dinara.

Ideja je potekla iz Udruženja „Start za decu“, realizovana uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, a sve preko projekta „Bajka na talasima“. Grad Kruševac, za potrebe socijalne zaštite, ove godine izdvojio je preko 310 miliona dinara, naglasila je gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović. Ona je podsetila na izuzetno dobru saradnju Ministarstva za rad boračka i socijalna pitanja i grada Kruševac, a rezultati saradnje ogledaju se u odobrenim projektima. Jedan od njih je i kvantna soba za osobe sa invaliditetom.

Direktorka Centra Nevena Lazarević, zahvalila se donatorima, lokalnoj samoupravi, pojedincima i ustanovama koje pomažu rad ove socijalne ustanove istakavši da kvantnu sobu pored korisnika Centra koristiće i osobe sa invaliditetom na teritoriji grada Kruševca. Inače, u Centru boravi oko 25 stalnih kotrisnika, o kojima brine tim stručnjaka defektolozi, psiholozi i drugo osoblje koje učestvuje u svim aktivnostima koje se u toku godine svakodnevno sprovode.

Tekst preuzet sa interneta: „Terapije u Kvantnoj sobi predstavljaju jedan od najsavremenijih oblika kristaloterapije. Čarobni štapić definitivno ne postoji ali kvantna soba, obzirom na iskustva posetilaca je najbliža njegovoj definiciji. Pre svega iz razloga što su to tretmani energijom koja se ne vidi a koja se oseća i koja u većini slučajeva (ne svima i ne uvek sve jer svi smo ličnosti za sebe i nema poređenja) daje sjajne rezultate na otklanjanju različitih tegoba. Iz ličnog i iskustva klijenata koji dolaze u kvantnu sobu i leže na kvantnim pločama mogu reći da je budućnost već danas. Iskustva više hiljada zadovoljnih korisnika pokazala su da Bioterapeut ploče u Kvantnoj sobi dovode do poboljšanja stanja u slučaju: glavobolje, bronhitisa, astme, reume, išijasa, lumbaga, dijabetesa, žutice, kožnih alergija, alergija nosa, neoplazmi, upala jajnika, bubrega, pluća, zglobova, mišića… Takođe otklanja bolove i smetnje: u želucu, crevima, vratu, leđima, rukama, nogama… Deluje na: jetru, pankreas, slezinu, matericu, srce, krvotok, krvni pritisak, cirkulaciju, potenciju, plodnost i seksualnu želju…“