TURISTIČKA SEZONA DONOSI VELIKE GUŽVE NA PUTEVIMA – SAVET VOZAČIMA DA VOZE ODMORNI

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja izjavio je da je svaki odlazak na put rizičan, ukoliko ulazimo u rizično preticanja i ne odmaramo se. Sve što imate u životu vozite – i vašu suprugu i decu, a ako pogrešite može skupo da vas košta. Nije bitno da li će propasti dan aranžmana, ništa nije bitnije od bezbednosti i života, ističe Okanović. Upozorava da vrućine na vozače utiču kao da su konzumirali alkohol.

Špic letnje turističke sezone, po pravilu, donosi velike gužve na graničnim prelazima, ali i putevima. Veliki broj naših ljudi kreće ka turističkim centrima u Srbiji i inostranstvu, a na putevima je i veliki broj Turaka koji iz Zapadne Evrope idu na odmor u svoju zemlju. Najopasniji su na drumovima, jer često voze i po 10 sati bez odmora.

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja,  savetuje vozače da na auto-putu zaustave vozilo van zaustavne trake ako moraju da stanu.

Okanović je istakao je da lekari savetuju da se vozači na svaka dva sata odmaraju, jer ako su umorni mogu biti samo umorniji u daljoj vožnji. Napomenuo je da pojačane kontrole policije i zbog festivala i apelovao na one koji posećuju festivale da nađu alternativu da se bezbedno vrate kuću ako su konzumirali alkohol.

„Policija je raspoređena, tako da ne možete da uđete u saobraćaj ako ste pod dejstvom alkohoila. Najbolje za vas je da vas zaustavi policija, a ne bandera ili kamion“, rekao je Okanović.