SVETOSAVSKA NAGRADA JEDNOGLASNO PROFESORU ISTORIJE DARKU MIHAJLOVIĆU

Savet za dodelu Svetosavske nagrade jednoglasno je odlučio da ovo prestižno priznanje koje se dodeljuje pojednicima za najviša dostignuća u oblasti kulture, prosvete i nauke, ove godine dobije profesor istorije Darko Mihajlović, specijalista politikolog u oblasti međunarodne politike.

Na osnovu obimne biografije, velikog angažovanja i u vannastavnim aktivnostima sa đacima, imajući u vidu objavljena dela iz oblasti istorije koja predstavljaju važne istraživačke poduhvate, kao i objavljena dela iz oblasti satire,članovi Komisije za dodelu Svetosavske nagrade prihvatili su predlog da dobitnik bude Darko Mihajlović. Komisija je radila u sastavu: Dejana Ilčić, preds.UO Kulturnog centra Kruševac, Violeta Kaplarević, direktor Kulurnog centra Kruševac, Đorđe Kovačević, direktor Radio-televizije Kruševac, protojerej Aleksandar Erić,predstavnik Kruševačke eparhije i Ljubiša Đidić, prošlogodišnji dobitnik nagrade.

Darko Mihajlović je rođen 15.12. 1974. u Kruševcu gde je završio osnovnu i srednju školu (Pedagošku akademiju). Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Prištini, odsek Istorija a specijalističke studije završio na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Radio kao profesor u nekoliko osnovnih i srednjih škola a već duže vreme zaposlen kao profesor istorije u O.Š. „Jovan Jovanović Zmaj“ u Kruševcu. Angažovan od Zavoda za vrednovanje kvaliteta kao saradnik na izradi udžbenika za osnovnu školu.