SUPER LIGA SRBIJE NASTAVLJA SE 30. MAJA

Fudbalsko prvenstvo Srbije nastaviće se 30. maja, bez plej-ofa i plej-auta, tako da će se do kraja igrati samo četiri preostala kola regularnog dela.

 

Fudbalski savez Srbije (FSS) je to saopštio posle sednice Odbora za hitna pitanja koja je održana u Staroj Pazovi.

 

Za ovaj format takmičenja glasalo je 11 klubova, dok je njih pet protiv, odnosno da se igraju i plej-of i plej-aut. Crvena zvezda, Partizan, Čukarički, Radnički i Spartak su bili za to da se igra svih 11 kola do kraja. Usvojen je i kalendar za nastavak prolećnog dela sezone prema kome će se 27. kolo igrati 30. maja, a poslednje, 30. je na programu 20. juna. Kada je reč o formatu za sledeću sezonu, obaviće se dodatne konsultacije sa klubovima Super i Prve lige Srbije.

 

Kup Srbije igraće se po planu. Posle žreba četvrtfinalnih parova, slede tri runde do konačnog pobednika, a igraće se po jedna utakmica. Termini su 3. jun za četvrtfinale, sedam dana kasnije polufinale, dok je finale zakazano za 24. jun.

 

Klubovi su se u ponedeljak nastavili sa treninzima, ali pod posebnim merama zbog pandemije korona virusa. Crvena zvezda vodi na tabeli sa 69 bodova, 11 više od drugoplasiranog Partizana. Redom slede Vojvodina, TSC, Čukarički, Radnički, Spartak i Mladost. Deveto mesto zauzima Voždovac, ispred Radnika, Proletera, Napretka, Javora, Inđije, Rada i poslednjeplasirane Mačve.

 

Lige amaterskog ranga, srpske i lige nižeg takmičarskog ranga, završene su zaključno sa 15. martom 2020. godine i neće se nastaviti. Isto važi i za lige mlađih kategorija Fudbalskog saveza Srbije. Napredovanje u viši i ispadanje u niži rang, biće primenjeno shodno propozicijama kako je ranije bilo predviđeno. Na predlog sportskog sektora, navodi se iz FSS-a, doneta je odluka da se uputi odgovor UEFA u vezi sa tri ponuđena scenarija za igravanje baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo i da se predloži da se obe utakmice (polufinale sa Norveškom i eventualno finale) igraju u novembarskom terminu.