SRPSKA PORODICA UHAPŠENA U AUSTRIJI, DILOVALI DROGU

Nakon višemesečne istrage, austrijska policija je u nedelju uhapsila jednu srpsku porodicu zbog sumnje da je duže vreme trgovala narkoticima u toj zemlji.

 

Prilikom hapšenja, policija je kod njih pronašla narkotike u vrednosti od 320.000 evra, a sumnja se da su bili namenjeni uličnoj prodaji.

 

Kako prenose austrijski mediji, policija je uhapsila šestoro ljudi, protiv 15 osoba su podnete krivične prijave zbog prodaje kokaina, amfetamina i marihuane, a protiv još 40 lica podnete su prijave zbog kršenja zakona o narkoticima.

 

“U trag im se ušlo u decembru prošle godine, kada je uočena veza između jednog Austrijanca (25) i uhapšenih Srba. On se povezao sa Srbinom (38), za koga je utvrđeno da ima jake veze u narko-svetu. U periodu od februara 2017. do avgusta 2018, oni su trojici saučesnika isporučili 2,5 kilograma kokaina i 1,5 kilograma amfetamina”, prenose austriijski mediji i dodaju da su u svemu učestvovali sinovi uhapšenog tridesetosmogodišnjaka, tinejdžeri od 17 i 19 godina.

 

Mediji navode da su tinejdžeri bili zaduženi za pakovanje kokaina, a njihov rođak (24), takođe srpski državljanin navodi se kao glavni kupac. Takođe, navodi se da su u posao bili uključeni i drugi rođaci, koji su drogu preprodavali na porodičnim svečanostima i skupovima.

 

Izvor: novosti.rs