SASTANAK AMBASADORA INDONEZIJE I KRUŠEVAČKIH PRIVREDNIKA

Privrednici iz Rasinskog okruga u oktobru su posetili 38. Trgovinski sajam u Indoneziji. Ovaj poslovni događaj je najveći izvozno orijentisani poslovni susret u Republici Indoneziji. Prethodne godine sajam je posetilo preko 30.000 posetilaca, dok je na njemu učestvovalo više od 1.000 izlagača. Sajam je namenjen proizvodnim sektorima, drvnoprerađivačkoj industriji, prehrambenoj industriji, hemijskoj i farmaceutskoj industriji, industriji tekstila, odeće i obuće, ali i drugim oblastima. Tim povodom kruševačku komoru posetio je ambasador Indonezije Mohamed Čandra. Tom prilikom je u organizaciji PKS RPK Kruševac i Ambasade Indonezije u Srbiji organizovan sastanak sa privrednicima i predstavnicima lokalnih samouprava Rasinskog okruga u cilju razgovora o potencijalima za saradnju i investicionim lokacijama u cilju privlačenja investicija iz Indonezije.

Indonezija je važan partner. Dve zemlje imaju tradicionalno dobre odnose. Potencijali za saradnju između privrednika dve zemlje je veliki, i da je u narednom periodu treba podsticati.

Jedna od pet firmi koja je bila na sajmu u Džakarti je i firma Grof od Milutovca koja se bavi sadnim materijalom I koja posluje preko 20 godina,

Sastanku u kruševačkoj komori pored ambasadora Indonezije i saradnika, prisustvovali su i predstavnici grada Kruševca, opštine Ćićevac i privrednici iz Rasinskog okruga.