SAOPŠTENJA GRADA I FK NAPREDAK, NAPADAČ UHAPŠEN

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu identifikovali su i priveli tridesetogodišnjeg sugrađanina, osumnjičenog da je sinoć oko 19 časova, ispred „Pionirskog parka“ u ovom gradu, naneo laku telesnu povredu državljaninu Senegala, inače fudbaleru kruševačkog „Napretka“. Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo laka telesna povreda, protiv osumnjičenog će, po nalogu nadležnog tužioca, biti podneta krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu, navodi se u saopštenju SUP-a.

 

Povodom jučerašnjeg vandalskog napada u Pionirskom parku od strane grupe mladića na fudbalere FK „Napredak“ iz Kruševca Ibrahima Ndijaja i Samjuela Baha Regisa, rukovodstvo grada Kruševca najoštrije osuđuje ovakav čin nasilja.

 

„Grad Kruševac je oduvek bio grad mladih, grad sporta i svi sportisti bilo koje državnosti su uvek bili dobro primljeni i prihvaćeni u našem gradu. Ne želimo da se ovako nešto nikad ponovi u Kruševcu, a zahvaljujemo i organima Policijske uprave Kruševac koji su pronašli počinioce ovog incidenta. Fudbalerima našeg kluba želimo što brži oporavak i povratak na fudbalski teren i ostvarenje zacrtanih rezultata u ovoj fudbalskoj sezoni.“

 

Povodom incidenta koji se sinoć, u nedelju 10.02.2019.g., oko 19.00 časova dogodio u blizini Pionirskog parka u Kruševcu, kada su napadnuti fudbaleri Ibrahim Ndaje i Semjuel Baha, izdajemo sledeće saopštenje: Fudbalski klub Napredak najoštrije osuđuje svaki napad, pritisak, nasilje i svaki drugi način ugrožavanja bezbednosti ljudi. Osuđujemo svaki čin nasilja ikada, igde i prema bilo kome i jednostavno ga smatramo neprihvatljivim. Napad na naše fudbalere je delo huligana, koji će u skladu sa Zakonom odgovarati za delo koje su počinili.

Napad nije imao rasističku pozadinu.

Ujedno se zahvaljujemo brzoj i pravovremenoj reakciji priprednika Ministarstva unutrašnjih poslova policijske uprave Kruševac, koji su maksimalno profesionalno reagovali, i učinili sve da se počinioci ovog gnusnog dela pronađu, kao i da se naši igrači koliko,toliko osećaju sigurno i bezbedno. Ujedno se zahvaljujemo svim navijačima Fudbalskog kluba Napredak, građanima Kruševca, i cele Srbije koji su najopštrije osudili ovaj čin i
dali svoju maksimalnu podršku našim fudbalerima.