RFZO PRAVI MOBILNU APLIKACIJU KAKO BI SE SMANJILE GUŽVE

Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) razvija mobilnu aplikaciju mRFZO koja će građanima omogućiti da bez odlaska na šalter dođu do podataka o podnetim prijavama na obavezno socijalno osiguranje, overi zdravtsvene knjižice i nadležnoj ispostavi. Aplikacija bi trebalo da omogući brz i jednostavan uvid u podatke iz matične evidencije, saopštio je RFZO.

Građani će uz pomoć aplikacije moći da pregledaju potvrde za oslobađanje od plaćanja participacije, stomatološke potvde, overe pomagala, ako i da pogledaju pregled bolovanja, putnih troškova, INO obrazaca i ocena lekarskih komisija.

RFZO naponje da za decu stariju od 15 godina, roditelj kao nosilac osgiranja, ima mogućnost pregleda osnovnih podataka, ali da podaci o ostvarenim pravima deteta starijeg od 15 godina neće biti dostupni roditelju.

Mobilna aplikacija RFZO će biti dostupna na Google Play Store, Apple App Store i AppGallery. Predviđena su sva načina pristupa aplikaciji, preko LBO i broja zdravtsvene knjižice i preko mejla i lozinke. Prvi način prijave, uz pomoć LBO i broja zdravstvene knjižice, davaće manje mogućnosti i omogućavaće ograničen uvid u podatke zbog zaštite podataka o ličnosti, ističe RFZO.

Izvor: novaekonomija.rs