REPUBLIČKI KRIZNI ŠTAB ZASEDA U PETAK, NA DNEVNOM REDU PRODUŽENJE RASPUSTA

Zbog povećanja broja novozaraženih od korona virusa u Srbiji poslednjih dana, sutra će, tačno u podne, biti održana sednica Kriznog štaba za borbu protiv Covid19 virusa. „Dugo se nismo sastajali u Kriznom štabu i to bi trebalo da se promeni“, rekao je danas dr Predrag Kon.

Na dnevnom redu će se naći nekoliko trenutno najaktuelnijih tema poput alarmantnog stanja u Beogradu gde se beleži više od 1.000 novozaraženih svakog dana, a razmatraće se i predlog da bude produžen jesenji mini raspust za učenike osnovnih škola.

Po školskom kalendaru planiran je mini jesenji raspust od pet dana za učenike osnovnih škola, od 11. do 15. novembra, ali ne i za đake srednjih škola. „U osnovnim školama ozbiljno razmišljamo o tome da bi bilo korisno da se produži raspust. Sistem je napravljen tako da ne mora da se skraćuje nastava, ali kad već dajete raspust, smisleno je da se on produži“, objasnio je danas dr Kon. 

I Ministar prosvete Branko Ružić je juče rekao da će se na Kriznom štabu razgovarati o eventualnom produžetku jesenjeg raspusta za osnovce. Ministar Ružić juče je rekao da će se na Kriznom štabu razmatrati da li bi takva eventualna odluka pomogla u sprečavanju širenja korona virusa. Inače, jesenji raspust je predviđen od srede, 11. novembra do nedelje, 15. novembra, a ako bi bio produžen tgrajao bi do srede 18. novembra.

Zavisno od današnjih rezultata, ukoliko se potvrdi dalji rast broja novozaraženih u čitavoj Srbiji, te daljem ubrzanom punjenju bolnica, nije isključeno ni da budu predložene i uvedene neke nove mere, bilo na lokalnom nivou ili u celoj Srbiji.

blic.rs / novosti.rs