REGISTROVANO 5 NOVIH SLUČAJEVA – UKUPNO 46

U Srbiji je registrovano pet novih slučajeva koronavirusa, rekao je ministar Zlatibor Lončar na konferenciji za medije. Tokom dana je testirano 12 osoba od kojih je pet pozitivno, rekao je Lončar.

 

Novi podaci trebalo je da budu objavljeni u 18 časova, ali je termin pomeren na 20 časova, te je odložena i konferencija. Trenutno je u Srbiji 46 osoba pozitivno na koronavirus. Četiri pacijenta i dalje se nalazi u KC Vojvodine. Na konstataciju da neki trgovci koriste situaciju da bi ostvarili ličnu korist, povećavajući cene dezinfekcionih sredstava Lončar je poručio: „Građani ne zaslužuju da budu žrtve i da se njihova zabrinutost zloupotrtebljava.“ „Takođe, apleujem da budemo solidarni i da znamo da i drugim ljudima to isto treba“, dodao je Lončar obraćajući se onima koji kupuju sredstva i maske u većim količinama nego što je potrebno.

 

Vlada Srbije donela je odluku o privremenoj zabrani i ograničenju ulaska i kretanja u Srbiji stranim državljanima iz nekoliko zemalja Evrope. Mera se odnosi na one koji dolaze iz Francuske, Nemačke, Slovenije, Austrije, Španije, Grčke i Švajcarske, radi zaštite od unošenja zaraznih bolesti.

 

Izvor: b92.net