REALIZOVANA TRADICIONALNA AKCIJA „TREĆE DETE“

U Mozaik sali Gradske uprave, održana je tradicionalna „Akcija treće, četvrto i peto dete po rođenju“, koju dva puta godišnje organizuje Odeljenje za društvene delatnosti Gradske uprave Кruševac i Komisija za sprovođenje mera i aktivnosti populacione politike. Generalni pokrovitelj i donator akcije je Grad Кruševac, a ova akcija je 69. po redu.

Reč je o humanoj i podsticajnoj aktivnosti koja je usmerena ka pospešivanju nataliteta, ali je istovremeno i materijalna podrška roditeljima sa većim brojem dece. Akcija Treći dete ima za cilj ohrabrenje mladih da osnuju porodicu kao i pružanje podrške roditeljima u njihovim naporima da budu odgovorni i srećni roditelji po meri svoje dece. Održava se dva puta godišnje, uoči Novogodišnjih praznika i Vidovdana. Ovoga puta, poklon čestitke u iznosu od po 10.000 dinara obezbeđene su decu koja su rođena u periodu od 15. juna do 15. decembra 2021. godine.

Pored Akcije „Treće dete“, neke od aktivnosti koje sprovodi Grad Кruševac u oblasti populacione politike su i: Jednokratno novčano davanje za pokušaj vantelesne oplodnje, poklon čestitka za prvorođenu bebu i novorođenčad sa teritorije grada Кruševca, poklon za đake prvake i podrška porodicama sa više đaka Cilj je da mere koje sprovodi grad Kruševac makar malo utiču na poboljšanje demografske slike u Кruševcu i motivišu mlade da se odluče na osnivanje porodice sa više dece.